Två nya grävmaskinister – som verkligen trivs på jobbet

2017-10-04

I våras anställde vi på Perssons Gräv två nya medarbetare – Orvar Nilsson och Daniel Juslin. Båda två är anställda som grävmaskinister och de blev genast medlemmar i gänget…

Orvar Nilsson är 61 år och han bestämde sig i julas när han var uppe på sin gård i Värmland, att den resterande tiden av sitt yrkesverksamma liv ville han köra grävmaskin.

– Ja, så var det faktiskt, säger Orvar och skrattar.

– Jag har jobbat som anläggningsarbetare på Skanska i Alingsås i många år, och jobbet tar ju på kroppen så nu tyckte jag att det var dags för mig att få se ner på ”gubbarna” i gropen istället för upp mot maskinisten. Därför ringde jag Per-Anders, som jag kände sedan tidigare, och frågade om han hade nytta av en gammal gubbe – och det hade han. Och på den vägen är det…

Orvar började sin anställning i februari, men drabbades tyvärr av ett cancerbesked i juni – med operation som följd och därpå följande sjukskrivning till i februari nästa år.

– Så är det, men operationen har gått bra och jag känner mig starkare än på länge, så jag ser verkligen fram emot att börja arbeta igen.

På sin fritid tillbringar Orvar och hans fru mycket tid i skog och mark nu när barnen är vuxna och utflugna.

– Vi bor i Slättås utanför Östadkulle där vi har några får som måste tas om hand, och sedan så jagar jag mycket med hunden. Vi har också en gård i Värmland och där är vi mycket ute i skogen för att plocka bär och svamp.

Vad visste du då om Perssons Gräv innan din anställning?
– Jag visste rätt mycket. Dels har jag jobbat med dem då Skanska ofta anlitat dem, dels känner jag Per-Anders sedan tidigare – och jag har bara gott att säga om företaget.

En ung förmåga

Ny sedan i våras är också Daniel Juslin, 36 år. Han bor i Alingsås tillsammans med sin fru och deras båda döttrar, 6 respektive 8 år. Daniel började sin anställning hos Perssons Gräv den 1 april och han kom då från Falks Markentreprenad.

Varför just Perssons Gräv?
– Jag hade hört mycket gott om Perssons, varför jag slog en signal och just då sökte dom folk, så det var bra tajming.

Hur trivs du?
– Mycket bra. Per-Anders och Carina är snälla och arbetskollegorna är mycket bra – det är jättebra helt enkelt.

Vad gör du vid sidan av jobbet?
– Då är jag mest hemmavid och med våra döttrar på deras idrottsaktiviteter i form av friidrott och innebandy.

Vi hälsar båda killarna välkomna till oss på Perssons Gräv!

 

_B2A6324